Coaching dag (Donderdag 18 mei)

Vorige jaar voor het eerst nu weer op het programma WET coaching dag, hiermee willen de deelnemers net de extra motivatie geven om het maximale te bereiken en net die nieuwe trick wel te landen. Daarnaast willen we met deze coaching dag de sport verbreden en toegankelijker maken voor een grotere doelgroep, samen tillen we het niveau een stapje hoger. Wij faciliteren. Jullie creëren, win-win.

Hoe ziet de coaching dag er uit.
De deelnemers worden ingedeeld in drie groepen van gelijkwaardig niveau:

 • Beginners (deelnemers met gevoel voor boardsporten die nu voor wakeboarden gaan)
 • Amateur (wakeboarders die net die extra trick willen landen)
 • Pro (stick de extra mobe in de competitie)

Per groep is er ruimte voor 3-5 deelnemers, per groep wordt er gezamenlijk getraind onder professionele begeleiding en we gaan samen de extra stap zetten.

Wakeboarden
Per deelnemer zal er ruimte zijn voor minimaal 2 sessies van 15-20 min achter een professionele wakeboard boat, door meerdere sessies te kunnen doen kan je de extra stap ook echt zetten. Doordat je samen met andere deelnemers van gelijkwaardig niveau traint, zal je hier ook veel van leren.

Trainen naast het water is net zo belangrijk als op het water, tijdens de coachingsdag gaan we hier in groepjes verder mee aan de slag, iedereen die 1 sessie doet op donderdag krijgt aanvullende een speeddate en een sessie sportspecifiek trainen.

Speeddate sportpsycholoog
Presentatie en enquête van sportpsycholoog, gevolgd door een persoonlijk advies (speeddate) verzorgd door sportpsycholoog dhr. Ad Vos

Sportspecifiek trainen
Sportspecifiek trainen voor het wakeboarden onder begeleiding van Joost Hopmans (pro windsurf trainer)

Locatie
De coaching dag is op de WET wedstrijdlocatie, je kan hierdoor de locatie en de big wake al verkennen zodat je al een voordeel hebt voor de twee WET competitie dagen.

Timetable:
9:00 Inschrijven / Theorie
9:30-10:30 groep 1 sessie 1
11:00-12:00 groep 2 sessie 1
12:30-13:30 groep 3 sessie 1
14:00-15:00 groep 1 sessie 2
15:30-16:30 groep 2 sessie 2
17:00-18:00 groep 3 sessie 2

Kosten
Mede door onze sponsors kunnen wij deze coaching sessies aanbieden tegen een gereduceerd tarief van 50 euro per persoon.

Wij willen samen met jullie de sport laten groeien en naar een hoger niveau tillen, doe jij mee? Maak er een gezellig lang weekend van en blijf ook op de andere WET dagen.

WET Wakeboard & wakesurf contest (Vrijdag 19 mei)

Bring Your Own Boat!! Afterparty op het water!

Wakeboard
De wedstrijd gaat als volgt: 1 run van max 3 tricks; achter je eigen boot. De riders op de andere boten jureren. Als iedereen geweest is zal de top 3 een final run krijgen om te bepalen wie wint!!! Geen LCQ. Winner takes it all.

Wakesurf
De WET wakesurf wedstrijd, deze wedstrijd is op de WET vrijdag 19 mei. Bring your own boat is de slogan voor de WET vrijdag, dus ook voor de WET wakesurf wedstrijd.

De jury komt met 2 personen aan boord je run zal door de jury gefilmd worden, deze filmpjes plaatsen wij op onze facebook site. De winnaar zal bepaald worden door de facebook traffic en de  WET jury. De winnaar zal dus ook pas zaterdag bekend zijn tijdens de prijsuitreiking op zaterdag.

Let op geen kwalificaties, LCQ of finals, je moet dus direct je beste run laten zien! De sponsors van WET hebben ongelofelijk veel en mooie prijzen beschikbaar voor de WET wakesurf contest, het is dus zeker de moeite waard! We hebben meerdere prijzen dus Bring your boat and let`s surf!

Lengte run: 1 run circa 250 meter  (te bepalen door de WET jury)
Jury criteria:  50% facebook & 50% WET jury (Style &Risk!)
Val: Geen val toegestaan / bij een val is het einde run/wedstrijd

Time table UPDATE!!!
12:00 Skippersmeeting
13:00 Wakeboard Wet contest 3 tricks
15:00 Surfwedstrijd
18:00 Boat party

 

Lowlandstour, Enduro, Skate and more (Zaterdag 20 mei)

We zijn zeer verheugd dat we nieuws kunnen melden over WET 2023, ook dit jaar gaan we er weer volledig voor. Kom ook genieten van de heerlijke beats drinks en food in beach sfeer en aanschouw de actie op en rondom het water. Lowlandswakeboard tourstop Enduro contest en andere actiesporten. Helemal nieuw dit jaar een gravel bike toertocht!

 • Wakeboard lowlands waketour
 • Enduro contest
 • 1.0 kicker&slider contest
 • Verschillende spectaculaire demo’s
 • Skateboarding Best Trick Mini Ramp contest
 • BMX
 • Gravel toertocht
 • Actiesporten / Watersporten / Friends / After Party / Food / Drinks

Wakeboard lowlands toerstop
3 categorieën:

 • Limited (tot 5 inverts of 5 spins)
 • Pro Ladies
 • Pro Man

Time table
9:00 – 9:30 Registration
9.30 – 16:00 Competition
16:00 – 18:00 Finals
19:00 – 19:30 Price giving
19:30 – 0:00 Food, drinks & music

Enduro contest
We bouwen een spectaculair enduro parcours, deelnemers zullen met de enduro motor obstakels moeten bedwingen. De combinatie van snelheid en actie maakt dit onderdeel zeer gelieft voor het publiek.  We bouwen een officieel KNMV parcours met de bijbehorende regels daarom is een Enduro motor met kenteken verplicht.

Time table:
13:00 Inschijven
14:00 Training
15:30 Manch 1
17:00 Manch 2

Gravel fiets toertocht
Helemaal nieuw dit jaar is de gravel fietstoertocht, gravel fietsen heeft de perfecte fit met het WET actiesport event. De unieke locatie van de Braakman met haar omgeving is fantastisch voor deze sport, we zoeken hier de mooiste gravel en kasseistroken op en laten de deelnemers genieten van de uitgestrekte natuur in Zeeuws-Vlaanderen.
Deze toertocht zal georganiseerd worden in samenwerking met de specialist in de regio voor bikefitting en custom fietsen; KOPWERK uit Sas van Gent. De lengte is circa 60 km, onderweg is er geen extra verzorging dus zorg voor voldoende eten en drinken voor onderweg. We volgen met deze toertocht de openbaar toegankelijke paden / wegen, let op verkeersregels van toepassing.

Time table:
9.00-13.00 Inschrijven / en start toertocht
15.00 Einde toertocht
15.30 WET festival: Music, food, drinks and party.

Download de route Garmin  of  Komoot

Skateboarding Best Trick Mini Ramp contest

Dit jaar voegen we ook Skateboarden toe aan het festival WET!!!  Zaterdag 20 mei zal er een Mini ramp op het terrein aanwezig zijn waar iedere skateboarder gebruik van mag maken (vanaf vrijdag avond kan je al trainen).

Op Zaterdag zal er een heus spektakel plaatsvinden met Skateboard demonstraties en meerdere Best Trick wedstrijden met maar liefst € 500 prijzengeld en vele goodies! Daarnaast zullen er 3 grote dag-winnaars zijn in onderstaande categorieën

 • Kids (t/m 15 jaar)
 • 16+ (vanaf 16 jaar)
 • Veteranen (gewoon iets ouder of een beetje kalend)

Inschrijven kan ter plekke maar meld je wel alvast aan via onze website zodat we een beetje een idee hebben wie er mee gaan doen. Wedstrijden starten vanaf 13.00u. Deelname is dit jaar gratis

Verder zullen Bram van Halteren (@bolletje) en Amy Kolmus (@amy_djsinglelicious) deze dag aankleden met heerlijke vinyl muziekjes en veel enthousiasme, kortom dit kun je niet missen!

De mini ramp
Er zal door Broken Banana Ramps een mini ramp worden gebouwd van 610cm breed en 90cm hoog en natuurlijk met een verhoging naar 120cm. Daarnaast zijn er wat leuke street obstacles en kan je zelf genoeg oefenen op je beste tricks zodat jij die 500 piek kan winnen.

Overnachten?
Yes dat kan, het evenement is op een camping. Kijk dan even bij informatie op deze website voor alle info over de mogelijkheden. Kom gezellig met een tentje, camper of caravan en vier het festival met ons.

Timetable:
Demo’s en wedstrijden zullen heel de dag plaatsvinden.
09.00 Start
11.00 – 18.00 hoofd programma
19:00 – 19:30 Price giving
19:30 – 0:00 Food, drinks & music